Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Zmeny v územnom pláne Trenčína majú priniesť kontrolu reklamného smogu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vďaka zmenám bude mať mesto úplne vo vlastných rukách regulovanie reklamného smogu.

Trenčín 26. septembra (TASR) – Získanie nových dopravných koridorov v niektorých častiach Trenčína, posun v rozvoji mesta a regulácia reklamného smogu by mali priniesť zmeny a doplnky územného plánu mesta Trenčín, ktoré na utorkovom zasadnutí schválili poslanci mestského zastupiteľstva.

Podľa primátora Trenčína Richarda Rybníčka sa prijatím zmien v územnom pláne posunie mesto ďalej v regulácii parkovania, výstavby nových bytov alebo rodinných domov.

„Každý jeden primátor, snáď s výnimkou bratislavského, rieši demografiu a ubúdanie počtu obyvateľov. Je to veľmi vážny problém a tváriť sa, že intenzifikácia nie je dobrá, je vlastne potvrdením toho, že mestá sa budú vyľudňovať. Územný plán Trenčínu dáva šancu, že vyľudňovanie prestane a počet obyvateľov bude stúpať," skonštatoval Rybníček.

Vďaka zmenám v územnom pláne bude mať mesto podľa neho úplne vo vlastných rukách regulovanie reklamného smogu. „Samozrejme, že sa to nedá riešiť spätne, ale teraz sme v územnom pláne jasne zadefinovali, kde môžu a kde nemôžu byť billboardy. Výrazne tak do budúcnosti obmedzíme reklamný smog v meste," zdôraznil trenčiansky primátor.