Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

Turisticko-informačná kancelária v Prievidzi pomohla 40.000 ľuďom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Eduard Fašung

V súvislosti so zvýšeným počtom kontaktov, ktoré TIK vlani vybavila, hľadá organizácia v tomto období možnosti, ako obslúžiť počet návštevníkov, ktorý do kancelárie prichádza.

Prievidza 11. júla (TASR) - Turisticko-informačná kancelária (TIK) v Prievidzi vlani sprostredkovala informácie dovedna 39.320 záujemcom, ktorí ju navštívili. Zrealizovala tak o 3205 kontaktov viac ako v roku 2014. Vyplýva to z jej výročnej správy za rok 2015, ktorú na svojom rokovaní koncom júna vzali na vedomie prievidzskí mestskí poslanci.

"Sme veľmi radi, že turisticko-informačná kancelária plní úlohu, na ktorú bola zriadená. Prichádzajú do nej nielen zahraniční turisti, ale, samozrejme, aj domáci návštevníci mesta a miestni obyvatelia," uviedla riaditeľka TIK Prievidza Zdenka Balážová.

Ako ďalej ozrejmila, v súvislosti so zvýšeným počtom kontaktov, ktoré TIK vlani vybavila, hľadá organizácia v tomto období možnosti, ako obslúžiť počet návštevníkov, ktorý do kancelárie prichádza. "Je ich bezmála skoro 40.000 za rok, čo už je celkom slušné číslo, a preto aj teraz v letnej turistickej sezóne bude TIK otvorená aj v sobotu dopoludnia," skonštatovala.

Turistických atrakcií v regióne hornej Nitry podľa Balážovej pribúda. "Máme aj danosť v tom, že máme všetko veľmi blízko. Okrem zámku, zoologickej záhrady, banského skanzenu, ktoré sú celoročnými atrakciami, tu pribúdajú ďalšie. Máme vodný svet, kde je možný rybolov, golfové ihriská či sklársky svet. Otvárajú sa múzeá, galérie. Našou snahou teda je, aby sme tu návštevníka udržali čo najdlhšie, nielen na jeden deň, na dva, ale aby tu aj tie prenocovania boli," dodala.

TIK Prievidza vlani organizačne participovala na niekoľkých podujatiach a veľtrhoch. V spolupráci s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu región horná Nitra - Bojnice sa zúčastnila koncom januára na 21. ročníku veľtrhu ITF Slovakiatour v Bratislave, v máji na veľtrhu Region Tour Expo v Trenčíne. Organizačne sa podieľala na podujatiach Ešte dúšok leta, Bojnický letný slnovrat a Bojnický kračún. Svojim klientom tiež vlani poskytovala pravidelne aktualizované informácie o meste Prievidza a jej okolí, o prírodných a kultúrno-spoločenských atraktivitách, kultúrnych a športových podujatiach, ubytovacích a stravovacích zariadeniach v meste a regióne, službách, podnikoch či športovom vyžití.

Nezisková organizácia dosiahla v roku 2015 príjmy vo výške 26.860,39 eura, jej výdavky predstavovali 25.828,23 eura. Vlaňajší rok tak uzavrela s hospodárskym výsledkom 1032,16 eura.