Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

V Gazdovskom dvore na Myjave začínajú variť slivkový lekvár

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Centrum tradičnej kultúry v Myjave školákom predstaví tradičné varenie slivkového lekváru spojené s rozprávaním o ovocinárskych tradíciách na kopaniciach, školou tanca, spevu a tradičným občerstvením.

Myjava 12. septembra (TASR) – Pre žiakov materských, základných a stredných škôl, ale aj pre širokú verejnosť je určené výchovno-vzdelávacie podujatie Varenie slivkového lekváru. Začína sa dnes v Gazdovskom dvore v myjavskej miestnej časti Turá Lúka, potrvá do piatka 16. septembra.

Ako TASR informoval hovorca Myjavy Marek Hrin, podujatie pripravilo Centrum tradičnej kultúry v Myjave a školákom predstaví tradičné varenie slivkového lekváru spojené s rozprávaním o ovocinárskych tradíciách na kopaniciach, školou tanca, spevu a tradičným občerstvením. Akciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Centrum tradičnej kultúry v Myjave je kultúrno-osvetovým zariadením so špecializovaným zameraním na tradičnú ľudovú kultúru a nehmotné kultúrne dedičstvo, ktoré aktívne napomáha cieľavedomému rozvoju týchto oblastí na základe záujmov a potrieb občanov v podmienkach miest a obcí. Zameriava sa na ochranu a rozvoj tradičnej ľudovej kultúry a nehmotného kultúrneho dedičstva v územnej pôsobnosti miest a obcí regiónu Myjava.