Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

V nemocnici v Partizánskom vynovili dve ambulancie na detskom oddelení

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Dvojica detských oddelení má po obnove podľa Kráľa nové podlahy, tapety s veselými motívmi na stenách, pestré farby, moderný dizajn, tiež v nich vymenili starý nábytok za nový.

Partizánske 23. novembra (TASR) - Malí pacienti nemocnice v Partizánskom môžu využívať na detskom oddelení dve vynovené ambulancie. Rekonštrukciu priestorov, ktoré dnes slávnostne otvorili, zabezpečilo združenie Osmijanko spolu so súkromnou zdravotnou poisťovňou. Informoval TASR Tomáš Kráľ, hovorca akciovej spoločnosti Svet zdravia, ktorá má nemocnicu v prenájme od mesta Partizánske.

Dvojica detských oddelení má po obnove podľa Kráľa nové podlahy, tapety s veselými motívmi na stenách, pestré farby, moderný dizajn, tiež v nich vymenili starý nábytok za nový.

"Som veľmi šťastný, že dve veľmi frekventované ambulancie na detskom oddelení v partizánskej nemocnici zmenili svoju tvár a atmosféru. Cez príjmovú a gastroenterologickú ambulanciu, ktorá vo večerných hodinách a počas víkendov slúži aj ako detská pohotovosť, prejde mesačne takmer 270 detských pacientov," povedal riaditeľ nemocnice Michal Orihel.

Snahou nemocnice je preto pre deti vytvoriť čo najpríjemnejšie prostredie, ktoré ich dokáže odpútať od choroby, starostí, obáv a strachu. "A myslím, že sa to v plnom rozsahu podarilo," poznamenal.

Snahou Združenia Osmijanko, ako vysvetlila jeho riaditeľka Jana Pecsérke Kubranská, je detským pacientom príjemným prostredím, ktoré má evokovať detskú izbu a domáce prostredie, znížiť traumu z hospitalizácie a navodiť pocit domáckeho prostredia. "Verím, že detské oddelenie plné farieb, veselých postavičiek, hračiek a v hlavnej miere empatický prístup lekárov im stres spôsobený nemocničným prostredím zmierni," dodala.