Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trenčiansky kraj

VIDEO: V Novom Meste nad Váhom sa začal Festival Aničky Jurkovičovej

Slovenská herečka Kveta Stražanová odhalila tabuľku so svojím menom počas 22. ročníka festivalu Aničky Jurkovičovej, kde si prevzala ocenenie Kvet Tálie, 7. apríla 2019 v Novom Meste nad Váhom. Ocenenie Kvet Tálie je určené pre významné slovenské herečky, Kveta Stražanová si prevzala už osemnáste ocenenie v poradí. Na snímke herečka Kveta Stražanová (vľavo) s manželom, hercom Jozefom Stražanom, pózujú pri tabuľke. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Prehliadka neprofesionálnych divadelných súborov s inscenáciami slovenskej a svetovej dramatickej tvorby sa začala položením venca k pamätnej tabuli Aničky Jurkovičovej na jej rodnom dome.

Nové Mesto nad Váhom 7. apríla (TASR) - V Mestskom kultúrnom stredisku (MsKS) v Novom Meste nad Váhom sa v nedeľu začal 22. ročník Festivalu Aničky Jurkovičovej. TASR o tom informovala Lenka Kukučková z kancelárie predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Prehliadka neprofesionálnych divadelných súborov s inscenáciami slovenskej a svetovej dramatickej tvorby, ktorú organizujú na počesť jednej z prvých divadelných ochotníckych herečiek na Slovensku, sa začala položením venca k pamätnej tabuli Aničky Jurkovičovej na jej rodnom dome na Komenského ulici.



Program pokračoval vo výstavnej sieni MsKS vernisážou výstavy Energia Farby autorky Kataríny Zemkovej, po ktorej si slávnostné ocenenie Kvet Tálie prevzala herečka Kveta Stražanová. "Festival bol slávnostne otvorený v divadelnej sále kultúrneho strediska. Po ňom sa so svojím umením predviedlo Divadlo 21 Opatová s predstavením Slabomyseľná," uviedla Kukučková.

Slovenská herečka Kveta Stražanová odhalila tabuľku so svojím menom počas 22. ročníka festivalu Aničky Jurkovičovej, kde si prevzala ocenenie Kvet Tálie 7. apríla 2019 v Novom Meste nad Váhom. Ocenenie Kvet Tálie je určené pre významné slovenské herečky, Kveta Stražanová si prevzala už osemnáste ocenenie v poradí. Na snímke herečka Kveta Stražanová s cenou Kvet Tálie
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Podujatie potrvá do 10. apríla a koná sa pod záštitou primátora Nového Mesta nad Váhom Jozefa Trstenského a organizáciu finančne podporil TSK.