Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trenčiansky kraj

V Prievidzi začnú s opravou komunikácií za vyše milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Zmluvu o dielo, ktorej predmetom je oprava 16 miestnych komunikácií a 8 chodníkov, podpísala radnica na základe výsledku verejnej súťaže so spoločnosťou Strabag 25. septembra.

Prievidza 28. septembra (TASR) - V Prievidzi začnú s opravou ciest a chodníkov, do ktorej samospráva investuje viac ako milión eur. Okrem nej pripravuje aj rekonštrukciu miestnych komunikácií a samostatne aj rekonštrukciu ďalšej miestnej komunikácie v Hradci. Zmluvu o dielo, ktorej predmetom je oprava 16 miestnych komunikácií a ôsmich chodníkov v rámci celého územia mesta, podpísala radnica na základe výsledku verejnej súťaže so spoločnosťou Strabag 25. septembra, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"V rámci opráv obnoví firma súvislé plochy asfaltových povrchov. Jednotlivé práce bude realizovať v etapách počas rokov 2017 a 2018," ozrejmil s tým, že náklady na opravy ciest a chodníkov sú naplánované vo výške 1.160.191 eur.

"Ide o obnovu komunikácií v rozsiahlom objeme, a preto musíme práce rozdeliť do viacerých etáp. Z dlhodobého pohľadu je práve investícia do obnovy súvislých plôch asfaltových povrchov najefektívnejšia. Dielo je v záruke, takže v záručnej dobe vieme o odstránenie prípadných nedostatkov požiadať zhotoviteľa," uviedla primátorka mesta Katarína Macháčková.

Mesto má podľa nej rovnako naplánovaný balík komunikácií a chodníkov pripravených na rekonštrukciu, ktorá bude pozostávať aj zo zásahov do podkladových vrstiev. "Tu ešte prebiehajú procesy verejného obstarávania," konkretizovala primátorka. Pri rekonštrukciách dôjde okrem výmeny asfaltových povrchov aj k zmenám šírkových parametrov miestnych komunikácií, výškových úprav kanalizačných vpustov, poklopov, posúvačov a hydrantov.

Samostatným dielom, ktoré mesto zabezpečuje v tomto období, je rekonštrukcia miestnej komunikácie na Lesnej ulici v časti Hradec. "Práce pozostávajú z odstránenia podkladových vrstiev komunikácie do hĺbky 500 milimetrov s následnou realizáciou nových podkladných vrstiev. V rámci rekonštrukcie predmetnej komunikácie dôjde aj k úprave vjazdov na pozemky do rodinných domov. Termín dokončenia prác je stanovený do 60 dní. Cena diela je 137.024,82 eura," dodal Ďureje.