Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Vo Verejnej knižnici M. Rešetku zmodernizovali spoločenské priestory

Ilustračná snímka. Foto: Cvernovka ateliér priestory obchod knihy umenie

Modernejších priestorov a nového vybavenia sa dočkajú aj najmenší návštevníci knižnice.

Trenčín 6. augusta (TASR) – Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne zmodernizovala spoločenské priestory určené na kultúrne, spoločenské a vzdelávacie účely. Modernizáciu podporil Fond na podporu umenia sumou 6500 eur, na obnovu detskej miestnosti schválil fond ďalších 4000 eur.

„V spoločenskej miestnosti sme skvalitnili ozvučenie a nainštalovali svetelnú techniku, ktorá na podujatiach dotvorí špecifickú atmosféru. Technické vybavenie miestnosti sa podarilo doplniť notebookom a stropným projektorom. Ďalej sme sa rozhodli rozšíriť možnosti realizovania podujatí aj v multifunkčnej vzdelávacej miestnosti," priblížila riaditeľka knižnice Gabriela Krokvičková.

Modernejších priestorov a nového vybavenia sa podľa nej dočkajú aj najmenší návštevníci knižnice. „Detskí návštevníci sa môžu tešiť na nový dizajn interiéru detskej spoločenskej miestnosti i novú podlahu a stoličky. V inovovaní budeme pokračovať aj v nasledujúcom období postupnou výmenou zastaraných prvkov interiéru za nové tak, aby sa vytvorilo esteticky príťažlivejšie prostredie pre trávenie času detí a mládeže v knižnici," doplnila riaditeľka.

Uľahčiť čitateľom s obmedzenou schopnosťou pohybu návštevu knižnice pomôže čoskoro prístavba nového výťahu. Bezbariérový prístup do knižnice plánuje Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ako zriaďovateľ vybudovať pri budove knižnice v Trenčíne na Jaselskej ulici zo severozápadnej strany. Projekt prístavby nového výťahu je momentálne v procese prípravy verejného obstarávania a z rozpočtu TSK naň poputuje viac ako 88.000 eur.

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne je jednou z troch knižníc v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Ročne pre verejnosť pripraví viac ako 500 podujatí, na ktorých sa zúčastňuje približne 12.500 návštevníkov.