Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

VODIČ NARAZIL DO DIVIAKA: Ako sa v podobnej situácii zachovať?

Diviak, ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Vodič si musí ihneď po nehode vyhotoviť fotodokumentáciu aj zrazeného zvieraťa.

Pažiť 11. septembra (TASR) - Polícia eviduje ďalšiu zrážku auta s lesnou zverou. K škodovej udalosti došlo v utorok (10. 9.) pred 6.00 h na ceste prvej triedy medzi Oslanmi a Partizánskym. Vodič sa pri nehode nezranil, zviera po zrážke ušlo. TASR o tom informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

K zrážke diviaka a auta Lada Vesta, ktoré viedol 37-ročný vodič z okresu Partizánske, došlo pred križovatkou na Pažiť. "Po náraze diviaka odhodilo mimo krajnicu. Keď vodič vystúpil z auta, zistil, že zviera sa na mieste nenachádzalo," uviedla Antalová.

Na miesto udalosti podľa nej privolali poľovného hospodára, po zrážke mal vodič na aute poškodený predný nárazník a odpadnuté predné evidenčné číslo.

"Ak je vodič účastníkom dopravnej nehody s divou žijúcou zverou, je potrebné, aby udalosť nahlásil na číslo 158. Ihneď po nehode si musí vyhotoviť fotodokumentáciu aj zrazeného zvieraťa, lebo vo väčšine prípadov je zver iba omráčená a neskôr môže odísť," vysvetlila Antalová.

Niektoré poisťovne totiž podľa nej nemusia uznať škodu, ak sa pri spísaní udalosti zver na mieste nenachádza ako v spomínanom prípade. "Po príchode na miesto policajt spíše o udalosti záznam a zabezpečí odstránenie uhynutého zvieraťa miestnym poľovným združením. Škoda na vozidle spôsobená divou zverou je hradená z havarijného poistenia, prípadne z pripoistenia k povinnému zmluvnému poisteniu. Ak vodiči nemajú žiadne z týchto nepovinných pripoistení, škodu si budú musieť uhradiť sami," dodala.