Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Amazon spúšťa na Slovensku svoj vzdelávací program Career Choice

Na snímke priestory nového logistického centra spoločnosti Amazon na vybavovanie nedoručených a vrátených zásielok v Seredi. Foto: TASR Henrich Mišovič

Amazon záujemcom preplatí 95 % nákladov na školenia. Podľa slov personálnej manažérky Marcely Goč-Matis môžu zamestnanci firmy získať až 1400 eur ročne.

Sereď 4. októbra (TASR) - Spoločnosť Amazon spúšťa na Slovensku program Career Choice, ktorým chce podporiť ďalšie vzdelávanie svojich zamestnancov a naštartovať tak ich kariéru. Do programu sa môže zapojiť každý pracovník firmy, ktorý v nej pracuje aspoň rok a chce získať financie na svoje vzdelávanie.

Amazon záujemcom preplatí 95 % nákladov na školenia. Podľa slov personálnej manažérky Marcely Goč-Matis môžu zamestnanci firmy získať až 1400 eur ročne. „V priebehu štyroch rokov to je teda 5600 eur, ktoré im Amazon môže poskytnúť na úhradu väčšej časti nákladov na vzdelávanie. Do programu Career Choice sa od jeho spustenia v roku 2012 zapojilo viac než 16.000 zamestnancov. Momentálne prebieha v 13 krajinách a v súčasnosti sa doň môžu zapojiť už aj naši slovenskí zamestnanci. Podporujeme odbory v oblasti účtovníctva a ekonómie, strojníctva a priemyslu, ale aj anglický jazyk, logistiku a dopravu, informatiku a informačné technológie,“ uviedla Goč-Matis.

Ako vysvetlila, cieľom programu Career Choice je rozšírenie možností zamestnancov pri budovaní ich kariéry, ktorá však nemusí byť viazaná na Amazon. „My budeme veľmi radi, ak naštartujú kariéru a zvýšia si svoje vzdelanie v rámci Amazonu a zostanú v ňom ďalej pracovať, ale počítame aj s tým, že po absolvovaní školení budú chcieť pracovať aj mimo Amazonu, niekde inde a my ich v tom podporíme. Zo skúseností zo zahraničia, minimálne z regiónu Česko, Slovensko Poľsko, ale aj v iných krajinách, vidíme, že ten záujem je. Tešia nás aj ohlasy od našich zamestnancov. Keď sme tento systém ohlásili na Slovensku, tak sa oň zaujímali a chodia sa pýtať, ako to celé funguje,“ povedala Goč-Matis.

Do vzdelávacieho programu Career Choice sa môžu zapojiť prakticky všetci zamestnanci distribučného centra i jeho vedúci pracovníci. „Manažment má iné vzdelávacie programy, takže tento je priamo pre zamestnancov. Dovolím si povedať, že je určený pre viac ako 95 % našich pracovníkov,“ skonštatovala Goč-Matis.

Spoločnosť Amazon vo svojej firemnej kancelárii v Bratislave a reverznom logistickom centre v Seredi doteraz vytvorila viac než 1850 stálych pracovných miest. Podľa Goč-Matis je približne 95 % z týchto zamestnancov zo Slovenska. Nábor pracovníkov prebieha aj v súčasnosti na viacero odborných i vstupných pozícií.

Celkovo Amazon prevádzkuje 46 logistických centier v ôsmich krajinách. Pracovisko v Seredi je jediným stopercentným reverzným logistickým centrom v Európe, sústreďujú sa v ňom tovary, ktoré sa zákazníci z rôznych dôvodov po objednaní rozhodli vrátiť.