Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Aqua Arena v Šamoríne čoskoro otvorí svoje brány

Bazén v šamorínskom areáli. Foto: www.elementsresort.sk

Areál s unikátnou rozlohou takmer 100 hektárov je určený pre profesionálnych aj rekreačných športovcov, firemné akcie a širokú verejnosť nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

Šamorín 4. júna (TASR) – V Šamoríne, v mestskej časti Čilistov, sa v pondelok 15. júna slávnostne otvoria brány termálneho kúpaliska Aqua Arena. Štartovacia prevádzka sa začína už v piatok (12.6.). V zariadení bude k dispozícii 50-metrový vonkajší olympijský bazén a 25-metrový vnútorný bazén. Okrem toho bude otvorený rekreačný bazén s atrakciami - štyri tobogany a dve vonkajšie šmykľavky. V areáli sú aj tri detské bazény. Informoval o tom predseda predstavenstva Elements Resort Juraj Bača.

Ako uviedol, areál s unikátnou rozlohou viac ako 100 hektárov je určený pre profesionálnych aj rekreačných športovcov, firemné akcie a širokú verejnosť nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. „Je tým správnym miestom pre každého, kto chce svoj voľný čas prežiť v príjemnej atmosfére okolia Šamorína, prostredia ponúkajúceho športové možnosti na vysokej profesionálnej úrovni. Jedinečnosťou na slovenskom, ale aj svetovom trhu, výbornými službami a svojou dopravnou dostupnosťou bude zariadenie unikátnou destináciou športu,“ povedal Juraj Bača.



Zariadenie bude mať štyri zložky. „Trojhviezdičkový hotel s multifunkčným kongresovým centrom, AQUA ARENA s vodnými atrakciami, wellnessom a geotermálnym prameňom, profesionálne športoviská a HIPPO ARENA, ktorá tvorí najväčšiu časť celého areálu. Súčasťou rezortu bude aj možnosť využívať verejný lesopark s rozlohou až 30 hektárov, a to počas celého roka. „Pripravujeme malé olympijské centrum, v ktorom sa môže každý návštevník, ktorý preferuje zdravý a športový životný štýl, zapojiť do rôznych profesionálnych športových aktivít aj s celou rodinou. Naša priorita je, aby sa rezort stal areálom pre šport na najvyššej úrovni a najmä cenovo dostupný pre každého,“ povedal Bača s tým, že návštevníkov budú čakať bazény, atletické dráhy, gymnastické športoviská, ihriská, rehabilitačno-rekondičné služby, geotermálny prameň, parkúry, dostihová dráha, jazdecké haly, to všetko vybavené v olympijskej kvalite, sústredené na jednom mieste, a to na mieste, kde sa bude stále niečo diať.

„Budem rád, keď sa nám tento projekt podarí zrealizovať v roku 2016. Bude to bodka za našou komplexnou starostlivosťou o klienta. Chcel by som povedať, že Šamorínčania o termálnu vodu neprišli, ale práve naopak, bude im dostupná,” uzavrel Juraj Bača.