Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Auto unikalo policajtom aj s prestrelenými pneumatikami

Ilustračné foto Foto: TASR

Vodič pokračoval v jazde aj s prasknutými pneumatikami, až na prašnú cestu, kde chcel využiť, že policajti cez prach nemohli dostatočne vidieť.

Sereď 23. apríla (TASR) – Ani po siedmich výstreloch do vzduchu sa policajnej hliadke v Seredi nepodarilo zastaviť cestného piráta. Stop jeho riskantnej jazde nočným mestom dalo až desať rán do pneumatiky a zadnej časti vozidla. Z poškodeného auta chcel policajtom uniknúť 27-ročný muž zo Zemianskych Sadov, po ktorom je vyhlásené pátranie pre podozrenie z násilnej a majetkovej trestnej činnosti.

Incident sa stal vo štvrtok 17. apríla. Krátko pred polnocou spozorovala hliadka auto, pohybujúce sa po Seredi veľmi vysokou rýchlosťou. Vodič obiehal iné autá cez plnú čiaru, ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky.

"Policajti chceli auto zastaviť a skontrolovať. Vodič Škody Fabia zastavil až za mostom v Šintave. V momente, keď k nemu pristúpili, prudko pridal a začal unikať smerom na Vinohrady nad Váhom. Hliadka začala unikajúce auto prenasledovať. Vodič pri unikaní takmer zrazil chodcov, ktorí išli popri ceste a ohrozil tiež ostatné autá. Napriek viacnásobným výzvam na zastavenie nereagoval. Zasahujúci policajt napokon pristúpil k použitiu služobnej zbrane," informovala dnes krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Auto nezastavilo ani varovné výstrely

Auto nezastavilo ani po varovných výstreloch do vzduchu a ďalších na pneumatiky a zadnú časť. "Vodič pokračoval v jazde aj s prasknutými pneumatikami, až na prašnú cestu, kde chcel využiť, že policajti cez prach nemohli dostatočne vidieť. Tu za jazdy vyskočil z auta, no policajti ho chytili," dodala Kredatusová.

Zadržanému mužovi privolali sanitku, ktorá ho previezla na ošetrenie. Vyšetrovateľ následne tohto muža obvinil zo zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody, ktorý bol spáchaný v mesiaci február v obci Bojničky. Umiestnil ho do cely a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie, no justičné orgány ho prepustili na slobodu. Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu odňatie slobody na sedem až 12 rokov.