Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

V D. Strede stúpol počet pôrodov, rodičia využívajú predpôrodné kurzy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nemocnica v meste chce aj tento rok prichystať deň otvorených dverí či deň s laktačnou poradkyňou.

Dunajská Streda 16. januára (TASR) – V nemocnici Svet zdravia v Dunajskej Strede stúpol v roku 2018 počet pôrodov. Rodičia môžu absolvovať i predpôrodnú prípravu alebo si vytvoriť individuálny pôrodný plán. Nemocnica chce aj tento rok prichystať deň otvorených dverí či deň s laktačnou poradkyňou.

Ako informovala Jana Fedáková zo Sveta zdravia, v nemocnici sa počas minulého roku uskutočnilo 908 pôrodov, narodilo sa 453 chlapcov a 461 dievčat, z toho šesť mamičiek si z pôrodnice domov odnieslo dvojčatá. V roku 2017 tam bolo 844 pôrodov.

Rodičia majú možnosť absolvovať i predpôrodnú prípravu. Predpôrodný kurz minulý rok absolvovalo 94 mamičiek. Spolu so zdravotníckym personálom si rodičky môžu naplánovať, ako by mal ich pôrod vyzerať, a to od prijatia do nemocnice až po starostlivosť o novorodenca. Vlani využilo 24 z nich možnosť vytvoriť si individuálny pôrodný plán.

Nemocnica počas minulého roka prichystala pre mamičky deň otvorených dverí svojho gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia. Pri príležitosti Svetového týždňa dojčenia pripravila aj deň s laktačnou poradkyňou. V roku 2019 plánuje opäť zorganizovať takéto podujatia.

Pôrodnica v Dunajskej Strede získala minulý rok v expertnom hodnotení pôrodníc prvenstvo v Trnavskom kraji.