Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

V Dunajskej Strede riešia neznesiteľné ranné zápchy

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Tamojší obyvatelia podali sťažnosť a žiadajú zmenu v organizácii dopravy.

Dunajská Streda 11. novembra (TASR) - V Dunajskej Strede sú v dňoch vyučovania v okolí Základnej školy Ármina Vámbéryho na dennom poriadku ranné dopravné zápchy. Každé ráno pred začiatkom vyučovania prichádzajú na Hviezdoslavovu ulicu stovky áut, rodičia sa snažia vyložiť svoje deti čo najbližšie ku vchodu, čím znemožnia výjazd vozidiel z priľahlých ulíc. Ranná dopravná špička je takmer neznesiteľná, tamojší obyvatelia podali sťažnosť a žiadajú zmenu v organizácii dopravy.

Riaditeľa školy Jánosa Massziho neprekvapuje táto iniciatíva. „Skutočne je tu v ranných hodinách pred začiatkom vyučovania dopravný frmol. My, ako len vieme, sa snažíme situáciu zmierniť. Takmer 90 percent kolegov parkuje na dvore. Teší nás, že deti sú bezpečne dopravené do školy, ale bolo by praktickejšie, keby jedným autom prichádzali viaceré deti,“ povedal.

Vedenie školy a Mestský úrad v Dunajskej Strede vidí možné riešenie v zmene smeru organizovania dopravy. Zástupca primátora Zoltán Horváth, ktorý je zároveň aj podpredsedom Združenia rodičov tejto školy, považuje za neudržateľné, aby sa vozili všade autom, čo zapríčiňuje zápchy. "V priľahlých uliciach je potrebné otočiť smer jazdy. Tento návrh treba konzultovať s odborníkmi dopravného inšpektorátu, až potom môže dôjsť k zmenám v riadení dopravy. Riešenie musíme nájsť spoločne,“ uviedol viceprimátor.