Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Požiarnici v Trnavskom kraji sa potrápili: Hasili slamu aj auto

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR HaZZ Trnava

V utorok bol ohlásený požiar slamy v katastri obce Rybky. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar z časti strniska po žatve a z časti ešte obilia na koreni.

Trnava/Rybky 20. júna (TASR) – Hasiči v utorok (19.6.) a stredu zasahovali pri dvoch požiaroch v Trnavskom kraji. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová.

V utorok približne o 16.00 h bol ohlásený požiar slamy v katastri obce Rybky v okrese Senica. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že ide o požiar z časti strniska po žatve a z časti ešte obilia na koreni. "Požiar sa šíril rýchlo v dôsledku silného vetra. Hasiči požiar lokalizovali a zlikvidovali tromi C prúdmi. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," uviedla hovorkyňa. Následkom požiaru vznikla majiteľovi poľa priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 8000 eur. Na mieste udalosti zasahovali hasiči zo Senice a členovia Dobrovoľného hasičského zboru Sobotište.

V stredu krátko pred 4.30 h bol ohlásený požiar osobného motorového vozidla na Gavlovičovej ulici v Trnave. Po príchode hasičov na miesto udalosti bola požiarom zasiahnutá predná motorová časť vozidla a interiér. "Na lokalizáciu a likvidáciu bol nasadený jeden vysokotlaký prúd. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," doplnila Kedrová. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 3000 eur. Na mieste udalosti zasahovali hasiči z Trnavy.