Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Hlohovec bude od januára fungovať v rozpočtovom provizóriu

Na snímke priestory zámku v Hlohovci. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Podľa primátora je to zbytočná komplikácia pre mestské organizácie.

Hlohovec 28. decembra (TASR) – Hlohovec začne rok 2019 v rozpočtovom provizóriu. Poslanci rozpočet na budúci rok síce odsúhlasili už na svojom rokovaní 6. decembra, primátor Miroslav Kollár však uznesenie nepodpísal. Dôvodom bola chyba, pre ktorú do výdavkov mesta nebola zahrnutá položka kontrolná činnosť hlavného kontrolóra vo výške 45.411 eur.

Radnica chybu odstránila a poslanci sa mali k rozpočtu vrátiť na svojom mimoriadnom rokovaní, ktoré primátor zvolal na štvrtok 27. decembra. Zasadnutie však napokon netrvalo ani desať minút. „Pre neúčasť väčšiny poslancov primátor konštatoval, že zastupiteľstvo nie je uznášaniaschopné a Hlohovec preto ide do rozpočtového provizória,“ skonštatovala hovorkyňa mesta Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Ako uviedla, na rokovanie mestského zastupiteľstva prišlo sedem zo 17 poslancov. Na platné prijatie uznesenia ich je potrebných deväť. „Zastupiteľstvo nebolo uznášaniaschopné, opravený rozpočet sme teda nemohli prerokovať a ideme do rozpočtového provizória. Nie je to síce nič protizákonné, ale je to zbytočné a znamená to zbytočné komplikácie, nie pre mňa, ale pre mestské organizácie, najmä školy a mesto samotné,“ povedal primátor.