Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Z trstinovej strechy neostalo po požiari nič

Vodou z blízkeho jazera hasili hasiči požiar trstinovej strechy na rodinnom dome v obci Jahodná. Vo štvrtok 5. novembra 2015 vo večerných hodinách bol nahlásený požiar na objekte, ktorý nebol dostupný pre hasičskú techniku. A tak museli hasiči hľadať alternatívnu trasu na miesto požiaru. Foto: TASR - KR HaZZ Trnava

Požiar spôsobil majiteľovi objektu priamu materiálnu škodu asi 45.000 eur.


Jahodná 6. novembra (TASR) – Vodou z blízkeho jazera hasili hasiči požiar trstinovej strechy na rodinnom dome v obci Jahodná. Vo štvrtok 5. novembra vo večerných hodinách bol nahlásený požiar na objekte, ktorý nebol dostupný pre hasičskú techniku. A tak museli hasiči hľadať alternatívnu trasu na miesto požiaru.

"V čase príchodu hasičov boli dve tretiny strechy v plameňoch. Zásobu vody na hasenie dopĺňali z jazera vo vzdialenosti asi 80 metrov od horiaceho domu za použitia plávajúcich čerpadiel. Likvidácia požiaru prebiehala za postupného rozoberania strechy. Uhasený bol dnes ráno o 5. hodine," informovala trnavská krajská hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

Požiar spôsobil majiteľovi objektu priamu materiálnu škodu asi 45.000 eur, uchránený majetok bol predbežne vyčíslený na 150.000 eur. Príčinou vzniku požiaru bol úlet iskier z komína. Na mieste udalosti zasahovalo 21 hasičov z Dunajskej Stredy, Veľkého Medera, Šamorína a dobrovoľní hasiči z obce Tomášikovo.