Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Kozel zvoláva koscov do čerešňovej aleje

Ilustračné foto Foto: TASR/Alexandra Moštková

Koscov s kosami a krovinorezmi zvoláva do čerešňovej aleje v Senici na sobotu 23. mája na brigádu občianske združenie (OZ) Klub ochrancov zelene (Kozel).

Senica 18. mája (TASR) – Koscov s kosami a krovinorezmi zvoláva do čerešňovej aleje v Senici na sobotu 23. mája na brigádu občianske združenie (OZ) Klub ochrancov zelene (Kozel). Pohonné látky do motorových kosačiek majiteľom krovinorezov poskytne, uplatnia sa i ľudia s hrabľami.

OZ Kozel sa o 800-metrovú čerešňovú alej pozdĺž Pánskej cesty v miestnej časti Čáčov stará dlhodobo. Za aktivitu získal za rok 2013 ocenenie Ekologický čin roka Trnavského samosprávneho kraja. Vtedy štyri desiatky dobrovoľníkov vysadili 190 mladých čerešní a staršie stromy odborne ošetrili. Okrem dobrovoľníkov táto aktivita spojila i viaceré senické občianske združenia, ktoré aktívne spolupracovali. Pánska cesta v Senici bývala v uplynulých desaťročiach lemovaná krásnym čerešňovým stromoradím, no stromy postupne dožívajú a odumierajú. Klubu Kozel sa podarilo získať na výsadbu nových čerešní podporu viacerých nadácií i Poľnohospodárskeho družstva Senica.