Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Trnavský kraj

Kúpu vianočnej ryby odporúčajú predajcovia nenechať na poslednú chvíľu

Na snímke čistenie zakúpených rýb v predajni Agrofarmy Budemerice v rekreačnej oblasti Kamenný mlyn v Trnave v utorok 8. decembra 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Predajňa je v týchto dňoch otvorená až do 18. hodiny, návštevu, ako povedali predajcovia, si netreba nechávať na poslednú chvíľu.

Trnava 9. decembra (TASR) – Predaj živých rýb v Kamennom mlyne v Trnave pociťuje už nápory kupujúcich. K nádržiam, kde si možno vybrať medzi viacerými druhmi nížinných rýb, vhodnými na štedrovečerný stôl, mieri čoraz viac Trnavčanov. V jednom momente ich v rade stojí aj okolo 20. Informoval o tom vedúci predajne spoločnosti Agrofarma Budmerice Andrej Pecúch.



"U nás sú ryby vždy čerstvé, treba si len vedieť vybrať,” povedal. Na požiadanie rybu zákazníkovi spracujú, vyčistia, ale porcovať na predajni nie je možné. Jedna skupina zákazníkov sa drží tradičného kapra a druhá podľa slov majiteľa Františka Porkerta rada experimentuje. "Pri každej návšteve si vyberú inú rybu," povedal. Predajňa je v týchto dňoch otvorená až do 18. hodiny, návštevu, ako povedali predajcovia, si netreba nechávať na poslednú chvíľu.