Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Myjava obnoví krízovú telefonickú linku

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V prípade potreby sú členovia krízového intervenčného tímu k dispozícii na telefónnom čísle 0907 242 449.

Myjava 30. septembra (TASR) – Mesto Myjava obnoví od 1. októbra krízovú telefonickú linku pre obyvateľov na poskytovanie poradenstva dištančnou formou. Informoval o tom Tomáš Marek z Mestského úradu Myjava.

Telefonická linka bude dostupná sedem dní v týždni od 8.00 do 20.00 h. "Linka bola zriadená pre občanov pre prípad, ak nevedia, kam sa obrátiť, koho kontaktovať alebo ako riešiť svoj problém súvisiaci s ochorením COVID-19," uviedol Marek.

Ako ďalej doplnil, linka slúži na poskytnutie opory volajúcemu, elimináciu pocitov strachu, neistoty, obáv a na poskytnutie základného poradenstva osobám, ktoré sú osamelé, zdravotne postihnuté alebo inak znevýhodnené a nevedia svoj problém samy identifikovať.

V prípade potreby sú členovia krízového intervenčného tímu k dispozícii na telefónnom čísle 0907 242 449.



Zasadnutie MsZ v Myjave, plánované na 1. októbra je preložené na neurčito


Zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Myjave, ktoré bolo plánované na štvrtok (1. 10.), sa neuskutoční. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

"Z dôvodu prevencie a zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 sa riadne zasadnutie MsZ neuskutoční," uviedlo mesto. Rokovanie je preložené na neurčito a o novom termíne zasadnutia mestských poslancov bude informovať v dostatočnom predstihu.

Medzi bodmi programu odloženého zasadnutia bola aj voľba hlavného kontrolóra, návrhy všeobecných záväzných nariadení o miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady či o dani z nehnuteľností. Poslanci mali schváliť aj návratnú finančnú výpomoc poskytovanú Ministerstvom financií SR, zmenu rozpočtu a investičné akcie mesta na rok 2021.