Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Poliklinika v Senici bude hľadať nového riaditeľa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Neúspešný kandidát na pozíciu riaditeľa neziskovej organizácie Poliklinika Senica Jozef Mikuš spochybnil výsledky výberového konania.

Senica 24. decembra (TASR) – Dozorná rada neziskovej organizácie Poliklinika Senica potvrdila, že výberové konanie na pozíciu riaditeľa prebehlo v poriadku a je v súlade so zákonom a stanovami organizácie. TASR to potvrdila predsedníčka dozornej rady Emília Wágnerová.

Správna rada neziskovej organizácie Poliklinika Senica vyhlásila výberové konanie na pozíciu riaditeľa, keďže súčasná riaditeľka Alena Kovačičová sa rozhodla po 15 rokoch na tejto pozícii skončiť. "Doň sa prihlásilo päť uchádzačov, ktorí splnili podmienky výberového konania. Správna rada na základe výberového konania vybrala kandidátku Evu Volkovú, ktorá sa stane od 1. januára novou riaditeľkou," uviedol po jeho skončení sa predseda Správnej rady Polikliniky Senica Jozef Gembeš.

Neúspešný kandidát na pozíciu riaditeľa neziskovej organizácie Poliklinika Senica Jozef Mikuš spochybnil výsledky výberového konania. "Podľa môjho presvedčenia bolo výberové konanie zmanipulované. Bol v ňom zjavný konflikt záujmov z toho dôvodu, že sa súčasná riaditeľka Alena Kovačičová zúčastnila celého výberového konania a tiež samotného hlasovania. Kovačičová nie je členkou správnej rady a nemala tak právo hlasovať ani sa zúčastniť výberového konania," uviedol Mikuš v liste, ktorý adresoval mestským poslancom, primátorovi a ďalším zúčastneným.

Dozorná rada preverovala podnet neúspešného kandidáta. "V zmysle štatútu prebehli voľby regulárne. Z hľadiska etiky sme mali výhrady, a preto sme odporučili zmenu štatútu, aby v budúcnosti nevznikali pochybnosti pri voľbách. Správnej rade sme dali ešte na zváženie, či berie túto sťažnosť na vedomie, ale tá potvrdila svoje rozhodnutie bez pripomienok," uviedla pre TASR Wágnerová.

Úspešná kandidátka v poliklinike pracuje od roku 1999 na rôznych pozíciách. "V prvom rade mám dobrý prehľad a skúsenosti s prácou v poliklinike. V druhom rade chcem zachovať všetky služby, ktoré sú v súčasnosti poskytované," informovala po výberovom konaní Volková. Úspešná kandidátka predstavila aj svoju víziu, akou cestou chce, aby sa poliklinika uberala. "Chcem aj naďalej zachovať vyrovnaný rozpočet organizácie. Ten chcem zabezpečiť zlepšením riadiacich procesov liekovej politiky a vyjednávaním so zdravotnými poisťovňami. Chcem znižovať energetickú náročnosť budovy pomocou senzorových svetiel v spoločných priestoroch, dávkovačmi vody, ale aj jednotným monitorovacím systémom vykurovania," spresnila svoje plány budúca riaditeľka polikliniky.