Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Trnavský kraj

So začiatkom školského roka sa v Trnave menia aj odchody autobusov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V niektorých prípadoch došlo k zmenám času odchodu jednotlivých autobusových liniek, preto samospráva odporúča si skontrolovať časy odchodov.

Trnava 27. augusta (TASR) - Autobusy prímestskej autobusovej dopravy v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) budú od začiatku školského roka premávať v riadnom režime. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.

"Od vypuknutia pandémie ochorenia COVID-19 jazdili autobusy v takzvanom medzisviatkovom a neskôr v prázdninovom režime. Pre cestujúcich v autobusoch stále platí povinnosť mať prekryté horné dýchacie cesty," uviedol odbor dopravnej politiky TTSK.

V niektorých prípadoch došlo k zmenám času odchodu jednotlivých autobusových liniek, preto samospráva odporúča si skontrolovať časy odchodov. Tieto zmeny vychádzajú z aktuálnej situácie a sú prispôsobené súčasnému počtu cestujúcich. Presné časy odchodov si môžu cestujúci pozrieť na webových stránkach autodopravcov Arriva Trnava, SAD Dunajská Streda a SKAND Skalica alebo priamo na zastávkach.

Samosprávny kraj spúšťa 2. septembra aj novú expresnú autobusovú linku medzi Dunajskou Stredou a Bratislavou. Ponúka tak ľuďom alternatívu k osobnej automobilovej doprave. Cesta po nových úsekoch rýchlostnej cesty R7 nebude trvať viac ako 50 minút.