Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Na zámku pokračuje Smolenické kultúrne leto

Smolenický zámok, archívna snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Medzi detskými predstaveniami je pripravené hudobné rozptýlenie pre rodičov. Podvečer zámocké hradby rozozvučí Hudba z Marsu.

Smolenice 13. júla (TASR) – V rámci festivalu Smolenické kultúrne leto predstavia organizátori v nedeľu 14. júla návštevníkom Smolenického zámku program Piknik na zámku. TASR o tom informovala za usporiadateľov podujatia Jana Sabová.

Program pre najmenších odštartuje o 11.00 h bábkové Divadlo Na Hojdačke s interaktívnym predstavením Na Zemi dobre mi. Program bude pokračovať predstavením v podaní Divadla ZáBaVKa. "Popoludní prídu na rad ďalšie populárne zostavy v podaní Paci Pac a Kaprálikovcov. Pripravené majú vystúpenia plné pesničiek a zábavy, ktorými dokážu malých divákov zakaždým potešiť aj roztancovať," uviedla Sabová.

Medzi detskými predstaveniami je pripravené hudobné rozptýlenie pre rodičov. Podvečer zámocké hradby rozozvučí Hudba z Marsu. "Ich tvorba je plná pozitívnej energie a chytľavých refrénov, ktoré sú lahodnou sondou do vesmíru duše a vzťahov. Počas celého popoludnia sa môžete tešiť aj na sprievodné aktivity, ako maľovanie na tvár či prehliadka zámku s výstupom na zámockú vežu," doplnila organizátorka.

Tradičnou súčasťou podujatia je remeselný trh, kde svoje výrobky ponúknu lokálni remeselníci a predajcovia. Podujatie nie je iba o zábave a hudobných zážitkoch, ale aj o solidarite. "Na liečbu malej Emky Krajčírovej venujú usporiadatelia dve percentá z ceny každého predaného lístka. Na mieste sa tiež môžete tešiť na kreatívny kútik Nadácie Adeli," informovala o tom Sabová.