Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trnavský kraj

Tri týždne po nehode autobusu sú v nemocnici ešte dve zranené

Z dopravnej nehody autobusu na ceste zo Svätého Jura do Bratislavy 5. septembra 2014. Na mieste je päť kusov techniky a 22 hasičov. Autobus sa prevrátil na ceste II/502 zo Svätého Jura do Bratislavy okolo 10.25 hodiny. Foto: TASR/Martin Baumann

Pacientky sú hospitalizované v Univerzitnej nemocnici v Bratislave.

Bratislava 26. septembra (TASR) - V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) zostávajú tri týždne po tragickej nehode autobusu ešte dve pacientky. "Mladá žena vo veku 22 rokov a 27-ročná budúca mamička sa pomaly zotavujú z operácií vážne zranených rúk. Sú v dobrej kondícii a môžu začať s rehabilitáciou," informovala dnes hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

UNB prepustila tento týždeň do domácej liečby najviac spomedzi hospitalizovaných účastníkov autobusovej nehody – štyri ženy. "Čaká ich tiež rehabilitácia, ambulantné sledovanie u špecialistov a v jednom prípade o niekoľko týždňov aj ďalšia operácia," doplnila Stano Maťašovská.

Tragická nehoda autobusu sa stala 5. septembra. Záchranári následne priviezli do nemocníc UNB postupne 30 zranených dospelých osôb - 21 žien a deväť mužov. Väčšina cestujúcich, 20 ľudí, utrpela povrchové zranenia – pomliaždeniny, odreniny a rezné rany, ktoré nevyžadovali hospitalizáciu. Desať ľudí hospitalizovali. Prvé dva týždne po nehode prepustili do domácej liečby troch ľudí, vrátane britského manželského páru.

Dopravná nehoda si vyžiadala dva životy. V pondelok 8. septembra zomrela 75-ročná najvážnejšie zranená cestujúca. Šofér autobusu podľahol zraneniam na mieste nehody.