Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Trnavský kraj

Organizácie cestovného ruchu v Trnavskom kraji majú nové logá

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Palkovič

O logách sa rozhodovalo v rámci súťaží.

Trnava/Piešťany 16. novembra (TASR) – Súťaže o nové logá vyhlásili a vyhodnotili Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj (KOCR) i piešťanská Oblastná organizácia (OO) CR Rezort Piešťany. Do prvej sa prihlásilo 186 autorov s 255 návrhmi, do druhej podľa výkonnej riaditeľky Tatiany Nevolnej 31 autorov s 54 návrhmi.

V súťaži pre logo KOCR splnilo požadované podmienky 164 návrhov, najviac sedemčlennú porotu zaujal návrh mladej výtvarníčky, ilustrátorky a grafičky Veroniky Barrera. "Zvíťazil minimalistický nápad, od ktorého sa bude odvíjať komunikácia organizácie s mottom Kraj zážitkov. Aj takto chceme prispieť k zatraktívneniu Trnavského kraja ako destinácie cestovného ruchu," uviedol predseda KOCR a zástupca predsedu TTSK Pavol Kalman. Návrhy podľa neho oplývali vysokou kvalitou i kreativitou, niekoľké zaslali aj talentované deti. Prvé miesto TTSK ocenil sumou 2000 eur. TTSK sa rozhodol oceniť aj návrh Ivana Černeka, ktorý obsadil druhé miesto, sumou 200 eur. Na treťom mieste sa umiestnili tri práce – Karolíny Markovej, Jakuba Hatoka a kolektívu žiakov Strednej odbornej školy chemickej a Školy umeleckého priemyslu v Hlohovci, autori získajú vecné ceny.

V súťaži pre OOCR Piešťany sa autorom víťazného návrhu stal Mário Motošický z Brestovian, ktorý získal odmenu 2000 eur, druhé miesto získal návrh Petra Prusáka z Prešova a tretie miesto návrh Martina Drahovského z Piešťan. "Nové logo po všetkých stránkach spĺňa kritériá zadania, je moderné, pútavé, ľahko zapamätateľné a vystihuje charakter našej organizácie," dodala Nevolná.