Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Piešťany pripravili pre seniorov viacero vzdelávacích kurzov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Pre všetkých seniorov mesto pripravilo na 23. mája jednodňový kurz základov finančnej a právnej orientácie, ktorý sa uskutoční v Mestskom kultúrnom centre Ivana Krasku.

Piešťany 7. mája (TASR) – Piešťanci nad 50 rokov majú ešte stále možnosť pripojiť sa k projektu Aktívne starnutie seniorov, ktorý im ponúka viacero vzdelávacích aktivít. Prostriedky naň získalo mesto vo výške 113.488 eur prostredníctvom operačného programu Agentúry ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Pre seniorov, ktorí majú záujem o nové poznatky, pripravila samospráva kurzy základov finančnej a právnej orientácie, orientácie v systéme verejnej správy, počítačový kurz pre začiatočníkov a pokročilých. Tiež kurz s názvom Aktívny rozvoj osobnosti/tréning pamäte a komunikácie, Vitalita a zdravý životný štýl, Muzikoterapia a spoločenské tance i kurz vyšívania, paličkovania a háčkovania, záhradkárstva a anglického jazyka. V súčasnosti je plne obsadený počítačový kurz a kurz anglického jazyka. Do ostatných kurzov sa záujemcovia ešte stále môžu prihlásiť na Mestskom úrade. Vzdelávanie seniorov s trvalým pobytom v Piešťanoch sa začne v pondelok 12. mája, ukončené bude k 31. januáru 2015. Spolu sa bude školiť 130 záujemcov. Informovala o tom Barbora Piovarčiová z referátu komunikácie na piešťanskej radnici.

Pre všetkých seniorov mesto pripravilo na 23. mája jednodňový kurz základov finančnej a právnej orientácie, ktorý sa uskutoční v Mestskom kultúrnom centre Ivana Krasku.