Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trnavský kraj

Cez pracovné dni budú sobáše v Piešťanoch v zasadačke mestského úradu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Sobášnu miestnosť majú Piešťanci aktuálne zriadenú v kultúrno-spoločenskom centre Fontána.

Piešťany 23. marca (TASR) – Snúbenecké páry, ktoré chcú v Piešťanoch uzavrieť sobáš mimo tradičných sobôt, budú môcť povedať svoje áno v zasadačke mestského úradu. Poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok dali zelenú návrhu, aby táto miestnosť slúžila ako náhradná počas pracovného týždňa. Sobášnu miestnosť majú Piešťanci aktuálne zriadenú v kultúrno-spoločenskom centre Fontána.

"V poslednom období začína narastať počet žiadostí snúbencov o sobáš počas pracovných dní a v prítomnosti len svedkov a oddávajúceho, je to 20 až 20 percent sobášnych aktov. Tým, že sobášna miestnosť je v galérii centra Fontána, kde sa okrem výstav organizujú aj rôzne podujatia a akcie, nie je možné vždy snúbencom vyhovieť," uviedol viceprimátor Piešťan Martin Valo. Určenie náhradného riešenia je snahou radnice vyjsť žiadateľom o uzavretie manželstva čo najviac v ústrety a v neposlednom rade aj ušetriť čas na prípravu sobášnej miestnosti zamestnancami galérie a prepravu sobášiacich.

Civilné sobáše sa Piešťanoch uzatvárali doteraz na viacerých miestach. Pred Fontánou to bol od roku 2004 reprezentatívny Kursalon, avšak majiteľ Slovenské liečebné kúpele Piešťany, a. s., potom priestor prenajali inému subjektu. Vo Fontáne sa sobáši od januára 2011. V uplynulom storočí svadobčania smerovali na mestský úrad, počas jeho rekonštrukcie zase do mestskej knižnice.