Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Počasie v Trnavskom kraji zamestnáva hasičov i políciu

Snehové jazyky na vedľajšej ceste pri rýchlostnej ceste R1 pri Vlčkovciach v nedeľu 8. februára 2015. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Pre zlé počasie a snehové jazyky je v Trnavskom kraji stále obmedzená premávka na viacerých úsekoch.

Trnava 8. februára (TASR) – Hasiči v Trnavskom kraji dnes v súvislosti s nepriaznivým počasím vykonali už viac ako dve desiatky zásahov. Ako informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, v okrese Trnava boli hasiči vyslaní k piatim výjazdom a v Dunajskostredskom okrese k dvom. Okrem toho zasahovali aj v okresoch Piešťany, Hlohovec a Myjava.



V ďalších šiestich prípadoch pomáhali hasiči pri zapadnutých vozidlách a popadaných stromoch. „Vyslaní boli aj k šiestim dopravným nehodám, ku ktorým došlo z dôvodu pretrvávajúceho sneženia a silného vetra, ktorý na cestách spôsobuje snehové jazyky,“ uviedla Farkasová.

Pri reťazovej dopravnej nehode na R1 sa zrazilo 25 áut, je neprejazdná

Pre zlé počasie a snehové jazyky je v Trnavskom kraji stále obmedzená premávka na viacerých úsekoch. Celkom neprejazdná je cesta II/504 Trnava - Ružindol. Polícia žiada vodičov, aby sa tomuto úseku vyhli. Podľa informácií z Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trnave pretrváva aj naďalej uzávera cesty na R1 v smere Sereď - Trnava medzi kilometrami 9,5 a 11,5. Polícia a hasiči tu odstraňujú následky hromadnej dopravnej nehody. Obchádzka je smerovaná cez výjazd Sereď v smere na Sládkovičovo.