Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Vyšetrovateľ obvinil páchateľa, ktorý zastrelil policajta v Bolerázi

Ilustračné fotoFoto: TASR/Radovan Stoklasa

Policajt kontroloval vodiča auta, ten na príslušníka polície vystrelil.

Trnava 16. júna (TASR) - V súvislosti so sobotňajšou (14. 6.) prestrelkou v obci Boleráz, pri ktorej páchateľ zastrelil príslušníka polície, vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 31-ročnému Milanovi S. z Bratislavy. Obvinený je pre obzvlášť závažný zločin vraždy, v časti dokonaný a v časti v štádiu pokusu. Informovala o tom TASR krajská hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Ako uviedla, obzvlášť závažného zločinu vraždy sa podľa Trestného zákona dopustí ten, kto iného úmyselne usmrtí. Za takýto trestný čin zákon umožňuje uložiť trest odňatia slobody v trvaní 15 až 20 rokov. "Odňatím slobody na 20 až 25 rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie sa páchateľ potrestá, ak spácha zločin vraždy na dvoch osobách a na chránenej osobe. Chránenou osobou je aj verejný činiteľ, v tomto prípade príslušník ozbrojených síl," ozrejmila Kredatusová. Dodala, že obvinený je v súčasnosti zadržaný v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracováva podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie.

Vražda sa stala, keď policajt kontroloval vodiča osobného motorového vozidla. Ten na 34-ročného príslušníka polície z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Trnave vystrelil. „Policajt utrpel pri zákroku zranenia, ktorým na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa.