Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trnavský kraj

Opitý motocyklista havaroval a zranenú spolujazdkyňu nechal na mieste

Ilustračné foto. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Spolujazdkyni, ktorá zostala na mieste sama zranená, poskytli prvú pomoc okoloidúci vodiči.

Moravský Svätý Ján/Závod 10. apríla (TASR) - Senickí policajti dokumentovali dopravnú nehodu, pri ktorej v úseku pri diaľničnom nadjazde Moravský Svätý Ján – Závod v sobotu (8.4.) havaroval motocyklista so spolujazdkyňou.

Ako dnes TASR informovala trnavská krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, 40-ročný muž jazdil v popoludňajších hodinách spolu s 27-ročnou spolujazdkyňou na motorke značky Yamaha VMax, keď v danom úseky cesty nezvládol riadenie, dostal šmyk a zišiel v smere jazdy z cesty vpravo. "Po nehode na mieste nezotrval a s motorkou odišiel. Spolujazdkyni, ktorá zostala na mieste sama zranená, poskytli prvú pomoc okoloidúci vodiči. Podľa prvotných informácií lekárskej správy žena utrpela zranenia s dobou liečenia desať až 14 dní," uviedla Linkešová.

Policajti vodiča vypátrali a dve hodiny po nehode mu namerali 0,65 mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,35 promile. "Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Presné príčiny nehody budú predmetom ďalšieho vyšetrovania," dodala hovorkyňa.