Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Trnavský kraj

Polícia prijala v Trnavskom kraji 4 podnety s opakovaným testovaním

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

V obci Boleráz prišiel muž na testy v sobotu aj nedeľu, oba testy boli pozitívne. Prípad polícia nahlásila regionálnemu úradu.

Trnava 1. novembra (TASR) – Polícia v Trnavskom kraji prijala od rána štyri podnety v súvislosti s opakovaným testovaním osôb. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.

V obci Boleráz prišiel muž na testy v sobotu (31. 10.) aj nedeľu, oba testy boli pozitívne. Prípad polícia nahlásila regionálnemu úradu. Opakovane pozitívny test bol zaznamenaný aj v obci Pusté Úľany v okrese Galanta. "Policajt, ktorý je na odbernom mieste oznámil, že osoba, ktorá bola včera pozitívne testovaná, sa dnes dostavila opäť na test. Test vyšiel opäť pozitívne," uviedla polícia.

Policajti zistili opakovaný test u muža z obce Dolné Saliby v okrese Šaľa. "Dnes prišiel opakovane aj napriek tomu, že včerajší test bol pozitívny. Test mu zmenu nepriniesol. Svojím konaním vystavili tieto osoby nebezpečenstvu čakajúcich ľudí a členov odberných tímov, ktorí nemajú ochranné obleky. Všetci pozitívne testovaní občania pritom dostali jednoznačné pokyny týkajúce sa povinnej karantény a postupov, ktoré ignorovali," doplnila polícia.

Na opakovanom testovaní sa zúčastnil bezdomovec v Piešťanoch, s pozitívnym výsledkom. "Predstavitelia samospráv mysleli aj na takéto prípady a zriadili takzvané karanténne mestečká. V Piešťanoch je prispôsobené v budove bývalého detského domova, kde bude aj tomuto mužovi umožnené absolvovať karanténu," uviedla polícia.

Polícia rieši uvedené prípady a konanie občanov vyšetruje ako podozrenie zo spáchania trestného činu šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.