Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Pomôcť občanom v Trnave má Právna klinika i Centrum právnej pomoci

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Právna klinika je spoločným projektom mesta Trnava a Právnickej fakulty Trnavskej univerzity, jeho cieľom je pomôcť s riešením právnych problémov obyvateľom Trnavy s ťažkou sociálnou situáciou.

Trnava 19. februára (TASR) – Právna klinika - poradňa pre tých, ktorí majú problém zaplatiť si právnu službu, bude v Trnave pokračovať piatym cyklom. Od 21. februára do 9. mája môžu Trnavčania vyhľadať pomoc vždy vo štvrtok od 15. do 18. hodiny v kancelárii Právnej kliniky v budove bývalého Tatraskla na Trhovej ulici.

Právna klinika je spoločným projektom mesta Trnava a Právnickej fakulty Trnavskej univerzity, jeho cieľom je pomôcť s riešením právnych problémov obyvateľom Trnavy s ťažkou sociálnou situáciou. V klinike, ako informuje mesto na svojom webe, študenti práva nepripravujú konkrétne podania, keďže klinika nenahrádza činnosť advokátov, notárov a iných osôb poskytujúcich právne služby, ani nemôže záväzne radiť občanom. Ide o poskytnutie bezplatných právnych informácií, usmernení a základnej orientácie v problematike.

Ďalšiu možnosť bezplatnej právnej pomoci môžu záujemcovia vyhľadať v Trnave na Pekárskej ulici 11. Od novembra 2018 tam denne funguje Centrum právnej pomoci pre občanov okresov Hlohovec, Piešťany, Trnava a Galanta, ktorí spĺňajú kritériá na poskytnutie tejto služby.