Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Poplach pri Blatnej na Ostrove riešia orgány činné v trestnom konaní

Na snímke policajná uzávera v obci Blatná na Ostrove v okrese Dunajská Streda 17. januára 2019. Foto: TASR - Milan Drozd

Ako doplnil prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý, zložky museli pracovať rovnako, ako keby nebezpečná látka naozaj unikala.

Bratislava 18. januára (TASR) - Planý poplach pri stavbe rýchlostnej cesty R7 medzi Blatnou na Ostrove a Lehnicami už riešia orgány činné v trestnom konaní. V piatok o tom informoval generálny riaditeľ Sekcie krízového riadenia MV SR Marián Dritomský. Únik nebezpečnej látky nepotvrdili hasiči ani kontrolné chemické laboratóriá.

Ako doplnil prezident Hasičského a záchranného zboru Alexander Nejedlý, zložky museli pracovať rovnako, ako keby nebezpečná látka naozaj unikala. "Spoločne sme urobili opatrenia, aké sme mali. Počas zásahu sa však zistilo, že tam nič neuniká a tým pádom sme prípad mohli uzavrieť. Nepotvrdili sa ani informácie o tom, že je niekto zranený. Zásah bol ukončený tým, že išlo o planý poplach," priblížil.



Situácia podľa Nejedlého slov vznikla, keď stavbyvedúci dostal sťažnosti od svojich podriadených. "Do toho sa objavili ďalšie informácie. Prirodzene si to vyhodnotil ako nebezpečnú situáciu a zavolal na tiesňovú linku," opísal.