Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Trnavský kraj

Poslanci Piešťan skrátili rozpočet mestskému kultúrnemu stredisku

Na snímke Kolonádový most v Piešťanoch. Foto: TASR – Martin Palkovič

Niektorí poslanci mali výhrady k zostaveniu rozpočtu, vyčítali mu nadhodnotenie i nekoncepčnosť.

Piešťany 10. decembra (TASR) – Rokovanie o rozpočte Mestského kultúrneho strediska (MsKS) v Piešťanoch na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) vyústilo do poslaneckého návrhu na ukončenie pracovného pomeru s jeho riaditeľom. Niektorí poslanci mali výhrady k zostaveniu rozpočtu, vyčítali mu nadhodnotenie i nekoncepčnosť.

Riaditeľ MsKS Peter Sedláčik v reakcii vysvetľoval poslaneckému zboru postupy a ciele, ktoré zvolil pre inštitúciu po svojom nástupe začiatkom tohto roka. V rozprave sa výhrady poslancov zúžili na niekoľko problémov, medzi ktorými boli aj galerijné priestory v kultúrnom centre Fontána a v Starej lekárni. Vedúci galerijného oddelenia MsKS Martin Sedlák uviedol, že v koncepcii stavili na kvalitu namiesto kvantity, na čom fungovala galéria v predchádzajúcom období. Tým, že zmodernizovali oba výstavné priestory, sa podarilo osloviť na prezentácie slovenských umelcov, ktorí by podľa Sedláka predtým záujem nemali. MsKS chce podľa jeho slov usporiadať nový ročník Sochy piešťanských parkov, pripraviť viaceré výstavy renomovaných slovenských umelcov, okrem iného i výstavu diel Andyho Warhola. Náklady na takéto podujatia sa však musia odraziť aj v rozpočte inštitúcie.

Poslanci nakoniec skrátili po dlhej diskusii o 30.000 eur transferové prostriedky od zriaďovateľa mesta Piešťany a sumu odporučili rozdeliť na kultúrne dotácie, pre mestskú knižnicu, na nákup kamier pre mestskú políciu a pre oblastnú organizáciu cestovného ruchu. MsKS bude v roku 2021 hospodáriť s rozpočtom vo výške 871.500 eur. O odvolaní riaditeľa nehlasovali.