Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

Vážna nehoda: Kamión sa zrazil s dvoma autami, vodič auta neprežil

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Ďalšiu zakliesnenú osobu hasiči vyslobodili pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia.

Kajal 13. februára (TASR) - Hasiči z Galanty zasahovali dnes pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Kajal v okrese Galanta na štátnej ceste číslo I/75. "Pri nehode sa zrazili dve osobné vozidlá s kamiónom, pričom z jedného vozidla jedna osoba vyletela a svojim zraneniam podľahla, druhá v ňom zostala zakliesnená," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Podľa jej slov hasiči zakliesnenú osobu vyslobodili pomocou hydraulického zariadenia a odovzdali do opatery Záchrannej zdravotnej služby (ZZS). V druhom vozidle nikto neutrpel zranenia. Na miesto udalosti prišiel záchranársky vrtuľník ZZS.

Podľa prvotných informácií krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej 24-ročný vodič išiel z okresu Levice na osobnom motorovom vozidle Audi TT v smere od Galanty na Šaľu. Z nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke s kamiónom. Vodič utrpel vážne zranenia, ktorým podľahol, a jeho 18-ročného spolujazdca s ťažkými zraneniami previezli letecky do nitrianskej nemocnice. Okolnosti, ako aj presné príčiny nehody polícia vyšetruje.

Polícia upozorňuje vodičov, aby jazdu prispôsobili najmä svojim schopnostiam. Zmena smeru jazdy, otáčanie, cúvanie, ale aj jazda na rovnom úseku cesty si vyžaduje maximálnu sústredenosť bez rušivých vplyvov.