Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trnavský kraj

Primátorom chce byť aj boxer Tomi Kid Kovács

Tomi Kid Kovács Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kovács sa v prípade úspechu bude venovať práci primátora naplno a vzdá sa kariéry profesionálneho športovca.

Bratislava 19. septembra (TASR) – O post primátora Galanty sa bude v novembrových komunálnych voľbách uchádzať aj profesionálny boxer Tomáš Kovács. Športovec, ktorý používa prezývku Tomi Kid, oznámil svoju kandidatúru dnes prostredníctvom sociálnej siete.

Kovács bude kandidovať ako nezávislý kandidát. Na Mestský úrad v Galante dnes priniesol petíciu s podpismi pod svoju kandidatúru. TASR o tom informoval člen volebného tímu Peter Ščasný. Podpisov je podľa jeho slov niekoľkonásobne viac, než predpisuje zákon.

„Kandidovať som sa rozhodol preto, lebo mám ambíciu zmeniť mesto. Myslím si, že mám aj potenciál urobiť to,“ ozrejmil na sociálnej sieti boxer, ktorý sa doteraz politike nevenoval. Vysvetlil, že mesto, v ktorom vyrastal, pozná. Jeho ľuďom mieni dodať motiváciu, aby boli odhodlaní niečo pre seba a svoje mesto urobiť.

„To, že som boxer a často dostávam a rozdávam údery, neznamená, že problémy riešim vyhrážaním sa alebo bitkou. Problémy treba vydiskutovať,“ uviedol Kovács. Fakt, že nemá s komunálnou politikou skúsenosti, ho neodrádza. Tvrdí, že si rád nechá poradiť vo všetkých veciach od toho, kto sa v danej téme vyzná.

Vzdá sa kariéry športovca

Ščasný vysvetlil, že Kovács sa v prípade úspechu bude venovať práci primátora naplno a vzdá sa kariéry profesionálneho športovca. „Samozrejme, pokračoval by trénovaním boxu a venoval by sa svojim zverencom, ale sám by v profesionálnej kariére ďalej nepokračoval,“ uviedol.

Tomi Kid Kovács je slovenský profesionálny boxer v poloťažkej váhe. Vo februári 2011 získal v zápase s Hamzom Wanderom titul majstra Európy v boxe v poloťažkej váhe WBO. Je zakladateľom a zároveň aj trénerom K.O. Box Clubu Galanta.