Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Sadzby daní v Trnave sa na rok 2021 meniť nebudú

Trnava, archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Mesto Trnava na rok 2020 prijalo všeobecne záväzné nariadenie, ktoré zvýšilo dane z nehnuteľností pre fyzické a právnické osoby zhruba trojnásobne.

Trnava 30. septembra (TASR) - Mesto Trnava pravdepodobne nepristúpi na rok 2021 k zmene sadzieb miestnych daní. Podľa primátora Petra Bročku by mala zostať v budúcom roku platiť výška, ktorú zastupiteľstvo odsúhlasilo na rok 2020 a ktorá je v niektorých kapitolách násobkom toho, čo Trnavčania platili v predchádzajúcom období. Ako uviedol, radnica však zvažuje možnosti, ako by obyvatelia mesta mohli participovať na prerozdeľovaní časti takto získaných prostriedkov.

"Zmenu vnímam ako nepravdepodobnú," uviedol Bročka. Chce však zároveň obyvateľom ukázať, že "štyri, päť, desať eur mesačne prinesie adekvátne výsledky".

Mesto Trnava na rok 2020 prijalo všeobecne záväzné nariadenie, ktoré zvýšilo dane z nehnuteľností pre fyzické a právnické osoby zhruba trojnásobne. Pri rokovaní v mestskom zastupiteľstve radnica počítala s nárastom celkového výberu o 3,8 milióna eur, keď za rok 2019 bol rozpočtovaný príjem 7,56 milióna eur a v roku 2020 11,41 milióna eur. "Rok sa ešte neskončil, hodnotiť je predčasné," uviedol primátor.