Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trnavský kraj

Šamorín a jeho okolie zostali bez lekárskej služby prvej pomoci

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Jej terajší prevádzkovateľ - spoločnosť K Gryf totiž zatvorila ambulanciu 31. decembra a nový prevádzkovateľ ešte čaká na vydanie licencie.

Šamorín 1. januára (TASR) - Mesto Šamorín a okolité obce zostali oddnes bez lekárskej služby prvej pomoci (LSPP) pre dospelých. Jej terajší prevádzkovateľ - spoločnosť K Gryf totiž zatvorila ambulanciu 31. decembra a nový prevádzkovateľ ešte čaká na vydanie licencie. Dovtedy budú musieť ľudia využívať v prípade potreby lekársku pohotovosť v Dunajskej Strede alebo Bratislave.

"Všetky povolenia sú vybavené, máme aj nových lekárov. LSPP otvoríme asi o dva týždne," uviedol Branislav Hrčka zo spoločnosti Rescue–BH s tým, že pohotovosť bude sídliť na prízemí v budove starej polikliniky na Hlavnej ulici.

Dodal, že aj keď pohotovosť bude v meste opätovne otvorená, stále je ešte otázne, na ako dlho. Ministerstvo zdravotníctva totiž pripravuje rušenie pohotovostí a podľa zverejnených informácií sa to dotkne aj mesta Šamorín. V tejto súvislosti Šamorínčania, ako aj obyvatelia okolitých obcí, vyvíjajú aktivitu za jej zachovanie. Spustili petičnú akciu za zachovanie LSPP v meste Šamorín, ktorá je spádovou pre celý región Horného Žitného ostrova.