Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Trnavský kraj

SENICA: Žena chcela skočiť zo strechy domu, zasiahli policajti

Erb mesta Senica Foto: Heraldický register

Pravdepodobne finančné problémy priviedli 39-ročnú ženu z okresu Senica k úmyslu skončiť život skokom zo strechy domu. Na ženu v naliehavej situácii upozornila telefonujúca na linku 112.

Senica 31. decembra (TASR) – Pravdepodobne finančné problémy priviedli 39-ročnú ženu z okresu Senica k úmyslu skončiť život skokom zo strechy domu. Na ženu v naliehavej situácii upozornila telefonujúca na linku 112 v utorok 30. decembra predpoludním.

Podľa informácií krajskej policajnej hovorkyne v Trnave Márie Linkešovej policajti ihneď vyrazili na miesto, pomocou domového rebríka vyšli na rovnú strechu domu. "Zabrániť v hroznom počine sa usilovala aj dospelá dcéra, ktorá matku držala. No tá sa aj napriek tomu snažila z jej zovretia vyšmyknúť. Policajti ani na chvíľu nezaváhali, ženu zachytili a neustále sa jej prihovárali," opísala situáciu Linkešová.

Okrem toho museli policajti riešiť, ako ženu dostať dole do bezpečia. "Zo strechy domu sa dalo zísť len po primrznutom rebríku a žena bola stále rozrušená, čo bolo riskantné. Privolali preto hasičov a za ich pomoci dostali ženu na vysokozdvižnú plošinu a potom na zem. Podchladenú ženu odovzdali do rúk záchranárov," dodala Linkešová.