Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

Do nemocnice si vypýtal prenosnú urnu len jeden pacient a zbytočne

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Nakoniec sa ukázalo, že členovia referendovej komisie išli do skalickej nemocnice zbytočne.

Skalica 7. februára (TASR) – Iba jeden pacient, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici v Skalici, dnes požiadal o prenosnú urnu, aby mohol hlasovať v referende. Nakoniec sa ukázalo, že členovia referendovej komisie išli do nemocnice zbytočne. Muž ležiaci na ortopedickom oddelení nemohol hlasovať, nakoľko si nevybavil hlasovací preukaz.

Podľa Michaely Bílikovej, predsedníčky komisie na okrsku č. 1 na ZŠ Vajanského v Skalici, kam patrí aj nemocnica, je priebeh referendového dňa bezproblémový. Hlasovať chodia podľa jej slov prevažne starší občania, mladší väčšinou spolu ako rodiny a účasť je zatiaľ pomerne nízka. "Prichádzajú počas celého dňa priebežne, nemali sme väčšie prestávky," dodala Bíliková pre TASR. V okrsku majú zapísaných 2204 občanov.

Na okrsku č. 6 na ZŠ Strážnická je podľa predsedníčky komisie Márie Machlicovej takisto pokojný priebeh referenda. Okrem starších prišli do referendovej miestnosti aj niekoľkí mladí, pre ktorých bolo dnešné hlasovanie prvým po dosiahnutí veku dospelosti. "Do domácností sme išli s urnami sedemkrát," dodala Machlicová. V zozname oprávnených majú na okrsku 2409 mien.

Prečítajte si aj: