Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Trnavský kraj

Stredisko Gazárka je pripravená na leto

K piatim jazerám s piesočnými plážami tam počas leta prichádza denne niekoľko tisíc turistov za oddychom, športom i rybolovom.

Šaštín Stráže 31. mája (TASR) - Rekreačné stredisko Gazárka pri Šaštíne Strážach dolaďuje posledné detaily pre novú letnú turistickú sezónu. K piatim jazerám s piesočnými plážami tam počas leta prichádza denne niekoľko tisíc turistov za oddychom, športom i rybolovom. Rovnako dôležitú úlohu ako voda na plávanie na Gazárke zohrávajú okolité borovicové a dubové lesy, vyhľadávané hubármi, turistami i chatármi.

Gazárku spravuje rovnomenná spoločnosť s ručením obmedzeným, v ktorej je spoločníkom mesto Šaštín Stráže. V tomto roku investovali do výstavby nového tenisového kurtu v areáli autokempingu. "Mali sme jeden, ale kapacitne záujmu už nepostačuje," informovala TASR vedúca rekreačného strediska Svetlana Vaňková. Návštevníci sa môžu tešiť aj na nové minigolfové ihrisko so šiestimi jamkami. Pre tých, ktorí nechcú zostať iba ležať na pláži (vstup k jazerám je bezplatný), bude v ponuke aj tento rok nordic walking pod dozorom inštruktora vždy v stredu a sobotu, pripravené sú volejbalové ihriská. Záujemcovia si budú môcť objednať aj vodné bicykle a člnky. "Bufety a reštaurácia pre turistov zostávajú zhruba v rovnakom počte ako minulý rok, je to dostačujúce. Ponuka v nich sa mení podľa prevádzkovateľov," uviedla vedúca strediska.

Pre záujemcov o dlhší pobyt je pripravené ubytovanie v štvor-, päť- a šesťlôžkových chatách. "Žiaľ, tento rok nebude otvorený autokemping," dodala Vaňková. Každoročne sa podľa jej slov na Gazárke konajú obľúbené rybárske preteky, Beh šaštínskymi bormi, Triatlon, Polmaratón Senica – Šaštín – Stráže, Kultúrne slávnosti mikroregiónu Šaštínsko, Gulášpárty či volejbalový turnaj. Novinkou sú fakultatívne výlety spojené s prehliadkou Šaštína – Stráží a Skalice a turistický balíček Zážitky na Záhorí.