Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Trnavský kraj

Knižnica Juraja Fándlyho ide humorným i vážnym Slovom proti vírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Od spustenia 24. marca tam pribudli básne, aforizmy, úvahy či denníkové zápisky.

Trnava 16. apríla (TASR) – Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave sa rozhodla ísť Slovom proti vírusom. Pod týmto spoločným názvom na webovú stránku každý deň pridáva diela trnavských či regionálnych autorov. Od spustenia 24. marca tam pribudli básne, aforizmy, úvahy či denníkové zápisky. Podľa riaditeľa Pavla Tomašoviča, ktorý rovnako autorsky prispel, chcú pokračovať, kým nebude možné knižnicu opäť pre verejnosť otvoriť.

"V tejto situácii, keď sa osobne nemôžeme stretnúť, sme nerezignovali na slovo, na jeho inšpirujúce, spojovacie a liečebné účinky. Slovom chceme pripomenúť, že sme spoločne zviazaní a veríme, že v zdraví sa spoločne čo najskôr budeme môcť opäť stretávať," uviedol Tomašovič, ktorý aktivitu koordinuje.

Ako prvá sa s aforizmami predstavila členka Fóra humoristov Eva Jarábková, poéziou prispeli Miroslav Danaj, Štefan Kuzma, Simona Dolníková, novinár a básnik Benjamín Škreko pridal limeriky z pripravovanej zbierky epigramov a aforizmov, hudobník a publicista Peter Bonzo Radványi trochu ľahšie ladené úvahy. Autori sa predstavujú zväčša čerstvými príspevkami reagujúcimi priamo na aktuálnu situáciu s ochorením COVID-19.