Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Trnavský kraj

UCM vyhlásila súťaž zameranú na falošné správy a mediálne manipulácie

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Cieľom zapojenia sa do tejto aktivity je posilniť komunikačné a analytické zručnosti mladých ľudí. Najlepšie študentské práce budú ocenené finančnými odmenami v celkovej výške 3000 eur.

Trnava 21. júla (TASR) - Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave vyhlásila prvý ročník celoslovenskej súťaže Ako identifikovať a brániť sa účinkom falošných správ a mediálnych manipulácií. Je určená pre študentov na zvýšenie ich záujmu o mediálnu výchovu, podporu rozvoja ich kritického myslenia a tvorivých schopností. Cieľom zapojenia sa do tejto aktivity je posilniť komunikačné a analytické zručnosti mladých ľudí. Najlepšie študentské práce budú ocenené finančnými odmenami v celkovej výške 3000 eur.

Na súťaži sa môžu zúčastniť študenti všetkých typov stredných a vysokých škôl so sídlom v Slovenskej republike. Môže ísť o jednotlivcov alebo skupiny študentov, súťažiť budú v dvoch kategóriách. Prvá zahŕňa tematické číslo školského alebo mládežníckeho časopisu zamerané na problematiku šírenia falošných správ, dezinformácií, propagandy, mediálnej manipulácie a podobné témy. Druhá krátke video zamerané na túto problematiku.

Podmienky súťaže, jej pravidlá a priebeh budú priebežne zverejňované na webových stránkach www.medialnavychova.sk. Školy budú o súťaži informované prostredníctvom oficiálnych e-mailových kontaktov škôl. Uzávierka je 31. decembra 2017, ceny najlepším budú odovzdané v apríli 2018. Vybrané príspevky budú publikované aj na stránke www.medialnavychova.sk a v odbornom časopise Media Literacy Student Magazine. Informoval Norbert Vrabec z FMK.