Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave rozsvietili vianočný stromček, na trhoch vystúpi A. Ďurica

Na snímke svetelná brána a mestská veža počas otvorenia vianočných trhov v Trnave v piatok 30. novembra 2018. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Samostatným projektom sú 4 adventné koncerty.

Trnava 30. novembra (TASR) – Vianočný stromček na Trojičnom námestí v Trnave rozsvietili v piatok o 20. hodine a tým sa oficiálne začali vianočné trhy, ktoré potrvajú do 22. decembra. Centrum mesta krášli drevená dedina s predajnými stánkami, otvorené je umelé klzisko a na pódiu sa každý deň odohrajú koncertné vystúpenia. Prvým v zozname je piatkový koncert Adama Ďuricu.

"Počas nadchádzajúceho víkendu sa Trnavčania môžu tešiť na skupiny Family Friend, Funny Fellows, Miloša Biháriho s Dominikou Debnárovou a Voising a potom na ďalších," informoval hovorca mesta Pavol Tomašovič. Vo štvrtok 13. decembra oživí Detský folklórny súbor Trnavček ľudový zvyk na Luciu - vymetanie námestia, do 16. decembra budú vždy od piatka do nedele fungovať tradičné predvianočné tvorivé dielne pre deti. S touto aktivitou v tomto roku okrem mesta prichádza aj Divadlo Jána Palárika, naplánované sú vo výtvarnej dielni divadla na 2., 9. a 16. decembra. Adventný program si pripravilo aj kultúrne centrum Nádvorie, kde budú rovnako koncerty, workshopy a tiež vianočný Trnavský rínek.



Samostatným projektom sú 4 adventné koncerty. Do kostola sv. Jakuba pozývajú na 2. decembra Trnki - ženská spevácka skupina z Horehronia, 8. decembra Horehronskí chlopi, 15. decembra Mária Čírová a 22. decembra operné hviezdy Mariana Hochelová, Peter Mikuláš a Daniel Čapkovič.

Na snímke zľava herečka Silvia Soldanová a hovorca mesta Trnava Pavol Tomašovič počas otvorenia vianočných trhov v Trnave v piatok 30. novembra 2018.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj