Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Trnavský kraj

V Trnave sa začne Týždeň Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce

Foto: Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce

Počas piatich dní sa budú prezentovať jednotlivé katedry zaujímavými prednáškami, workshopmi a vedeckými výsledkami.

Trnava 19. marca (TASR) - Prevencia radikalizácie mladých ľudí je jednou z tém Týždňa Fakulty zdravotníctva a sociálnej práce (FZaSP) Trnavskej univerzity (TU), ktorý začne od pondelka 20. a potrvá do 24. marca. Počas piatich dní sa budú prezentovať jednotlivé katedry zaujímavými prednáškami, workshopmi a vedeckými výsledkami.

K Svetovému dňu sociálnej práce, ktorý pripadne na utorok 21. marca, je pripravená konferencia Dobrá prax - naša inšpirácia. "Tento rok sa koná už 10. ročník, podujatie pripravuje TU spolu s Trnavským samosprávnym krajom. Každoročne poskytuje priestor pre stretávanie sa praktikov z rôznych oblastí sociálnej práce, ktorí si môžu vymieňať zaujímavé informácie, skúsenosti a inšpirovať tak vzájomné poskytovanie služieb," informovala koordinátorka týždňa Katarína Levická.

Aktivity týždňa sú podľa jej vyjadrenia voľne prístupné i verejnosti. "Iste zaujme aj prednáška Viem správne cvičiť, aby som bol zdravý?, ktorá je zameraná na to, ako cvičenie vykonávať správne, aby bolo pre naše telo prínosom a neškodilo," doplnila Levická.

V programe je aj prezentácia krajín, ktoré navštívili zamestnanci FZaSP počas svojich pracovných ciest. Cieľom je informovať o zaujímavej súčasti práce akademikov. Téma samovyšetrovania prsníkov je potrebnou prednáškou preventívneho charakteru, pričom nebude chýbať praktická ukážka. "No a prednášku s názvom Ako prežiť skúškové, zameranú na pamäť a učenie, s praktickými radami, celkom určite ocenia najmä študenti," dodala Levická.