Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Trnavský kraj

Trnavská vodárenská spoločnosť zverejnila nové ceny vodného a stočného

Ilustračné foto Foto: TASR/Youtube

Ceny vodného a stočného pre rok 2017 sú schválené Úradom pre reguláciu sieťových odvetví.

Trnava/Piešťany 29. decembra (TASR) - Trnavská vodárenská spoločnosť (TAVOS), a. s., zverejnila ceny vodného a stočného na rok 2017. Na rozdiel od predchádzajúcich období sa poplatok odberateľov bude skladať z fixnej a variabilnej zložky, pričom samotná cena vody sa v TAVOSe mierne znížila.

Za výrobu a dodávku vody verejným vodovodom (vodné) zaplatia odberatelia 0,6795 eura za 1 m3 (0,8154 eura s DPH). Za odvedenie a čistenie odpadovej vody verejnou kanalizáciou (stočné) to bude 1,0227 eura (1,2272 eura s DPH) za 1 m3. Cena za výrobu a distribúciu pitnej vody verejným vodovodom je 0,4757 eura (0,5708 eura s DPH). K tomu treba pripočítať fixné poplatky, líšiace sa podľa tarifných skupín. Informácie sú na webe spoločnosti.

Ceny vodného a stočného pre rok 2017 sú schválené Úradom pre reguláciu sieťových odvetví. TAVOS, a. s., so sídlom v Piešťanoch zásobuje pitnou vodou približne 100 obcí v okrese Trnava, Piešťany a Hlohovec. Pre zabezpečenie zásobovania spoločnosť využíva 59 vodných zdrojov, z toho 13 prameňov. Hlavnou činnosťou spoločnosti je zásobovanie pitnou vodou, odkanalizovanie a čistenie odpadových vôd v územnej pôsobnosti trnavského, piešťanského a hlohovského regiónu. TAVOS vznikol v roku 2003 transformáciou Západoslovenských vodární a kanalizácií, š. p. Bratislava.