Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Trnavský kraj

Správa a údržba ciest opravila v Trnavskom kraji viac ako 45 km ciest

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Opravená plocha ciest je približne 260.000 štvorcových metrov. Transparentnými súťažami sa podarilo znížiť plánovanú sumu za opravy o viac ako polovicu na štyri milióny eur.

Trnava 13. decembra (TASR) – Správa a údržba ciest (SÚC) Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) zrekonštruovala v roku 2020 až 33 úsekov ciest. SÚC o tom informovala na webovej stránke.

V kraji bolo opravených viac ako 45 kilometrov ciest II. a III. triedy vo všetkých jeho okresoch. "Podarilo sa nám tiež rozhýbať tempo opráv mostov. V tomto roku sme opravili alebo dokončujeme opravu šiestich mostov," uviedla správa ciest.

Opravená plocha ciest je približne 260.000 štvorcových metrov. Transparentnými súťažami sa podarilo znížiť plánovanú sumu za opravy o viac ako polovicu na štyri milióny eur. "K tomu môžeme ešte pripočítať šesť zrekonštruovaných mostov v hodnote približne 320.000 eur. Okrem toho sme sa zamerali na rôzne iné práce, ako napríklad obnovu oporných múrov a priepustov," doplnila SÚC Trnavského kraja.

Medzi najväčšie rekonštrukcie patrili cesty medzi obcami Prietrž a Osuské v okrese Senica, cesta medzi obcami Mad a Pataš v okrese Dunajská Streda a dve cesty v okrese Galanta medzi obcou Kráľovský Brod a jej časťou Máčonáš a medzi Veľkým Grobom a hranicou kraja.