Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Trnavský kraj

V Berlineri sa bude hovoriť na tému Silné siluety trnavských síl

Centrum mesta Trnava Foto: TASR

Prednáška architekta Miroslava Beňáka Silné siluety trnavských síl bude zameraná na najtypickejšie hospodárske odvetvie nížinatého kraja – poľnohospodárstvo a od neho odvíjajúce sa mlynárstvo.

Trnava 25. októbra (TASR) – Kultúrne centrum Berliner v Trnave pozýva na stredu o 19.00 h na októbrové vydanie série industriálnych prednášok. Prinesie podrobný pohľad na najväčšie priemyselné objekty v Trnave, ktorými sú obilné silá. Tieto monumenty, stojace predovšetkým v okrajových zónach nejedného slovenského mesta, tvorili a stále tvoria charakteristické mestské siluety, ktoré je len ťažké prehliadnuť.

Prednáška architekta Miroslava Beňáka s názvom Silné siluety trnavských síl bude zameraná na najtypickejšie hospodárske odvetvie nížinatého kraja – poľnohospodárstvo a od neho odvíjajúce sa mlynárstvo. Predstaví históriu vznikania a rozvoja tejto oblasti priemyslu od medzivojnovej Československej republiky až k rodiacemu sa funkcionalizmu, ktorý znamenal obrovský prínos pre industriálnu architektúru, zastúpenú nejedným významným slovenským architektom. Vstup na podujatie je voľný.

Informoval vedúci centra Michal Klembara.