Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

V Dunajskej Strede je pre povodeň vyhlásená mimoriadna situácia

Ilustračná snímka. Foto: TASR KR HaZZ Trnava

Primátor uviedol, že nadbytočná voda sa dostala do kanalizácie, ktorá ju bola schopná odčerpávať.

Dunajská Streda 6. júna (TASR) – Prívalové dažde spôsobili vyhlásenie mimoriadnej situácie, resp. tretí stupeň povodňovej aktivity v Dunajskej Strede (od 17.00 h). Hasiči vykonali doteraz viac ako 90 výjazdov, z čoho 90 percent sa realizovalo práve v Dunajskej Strede. Pri desiatkach z nich stále zasahujú, pomáha i mesto.

Ako sa pre TASR vyjadril primátor Dunajskej Stredy Zoltán Hájos, "prívalové dažde nám robili veľké problémy s tým, že cesty boli zaplavené". Primátor uviedol, že medzitým sa už nadbytočná voda dostala do kanalizácie, ktorá ju bola schopná odčerpávať. Momentálne rieši mesto problémy so zaplavenými pivnicami, s nižšie položenými miestami, preto zasahujú hasiči aj dobrovoľní hasiči a pomáhajú i technické služby mesta. "My sme tiež v teréne a pomáhame kde môžeme," dodal Hájos.

Martin Krajčovič z Hasičského a záchranného zboru v Trnave informoval, že ešte nie sú k dispozícii výsledné počty zásahov, momentálne kontrolujú, či vyslali všetky jednotky, nakoľko obyvatelia, čo zaplavené priestory nahlasovali, išli do poradovníka. Boli hlásené najmä zaplavené pivnice, suterény budov, výťahové šachty a zaplavené autá na cestách. Voda sa stále odčerpáva i z ciest a odstraňujú sa popadané stromy. "My sme prioritne tam, kde je ohrozený majetok a kde hrozia nejaké škody," dodal Krajčovič.