Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Trnavský kraj

OHNIVÁ NOC: Podpaľači opäť úradovali, poškodili niekoľko áut

Hasiči zo Serede zasahovali v noci nadnes 12. apríla 2017 pri požiari osobného motorového vozidla v obci Šintava (okres Galanta). Foto: TASR - KR PZ v Trnave

V obci Šintava ide za dva dni už o druhý takýto prípad. V bratislavskom Ružinove polícia vyšetruje požiar troch.

Šintava 12. apríla (TASR) - Hasiči zo Serede zasahovali v noci nadnes pri požiari osobného motorového vozidla v obci Šintava (okres Galanata).

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Júlia Kedrová, v čase príchodu hasičov bolo celé vozidlo zachvátené požiarom. "Hasiči požiar uhasili dvoma vysokotlakovými prúdmi. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," vyjadrila sa Kedrová.

Dnešný požiar vozidla v obci Šintava je už druhým za dva dni, keďže aj v noci z pondelka (10. 4.) na utorok (11. 4.) došlo k požiaru osobného motorového vozidla.

V bratislavskom Ružinove polícia vyšetruje požiar troch



V bratislavskom Ružinove horeli v utorok (11. 4.) večer tri motorové vozidlá. Požiar mal byť spôsobený úmyselne. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Michal Szeiff.

Podľa jeho slov bol v utorok o 21.30 h na linke 158 oznámený požiar vozidiel na Sedmokráskovej ulici, pričom hliadky PZ po preverení hodnovernosť oznámenia potvrdili.

"Pred jedným z kontajnerových stojísk došlo k požiaru tam zaparkovaného osobného motorového vozidla, ktorý poškodil jeho motorovú časť. Následne sa požiar rozšíril aj na ďalšie dve vedľa stojace motorové vozidlá. Celková škoda bola vyčíslená na približne 10.000 eur," uviedol Szeiff.

Dodal, že po uhasení požiaru príslušníkmi Hasičského a záchranného zboru privolaný zisťovateľ príčin požiarov potvrdil úmyselné konanie osoby. Okolnosti ako aj príčiny, ktoré požiaru predchádzali, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.