Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Trnavský kraj

V Piešťanoch volili herci v dobových kostýmoch rodiny Winterovcov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Voličský hlas odovzdal aj samotný Ľudovít Winter v podaní Milana Hoďu.

Piešťany 6. apríla (TASR) - Vo volebnej miestnosti v Piešťanskom informačnom centre (PIC) v srdci kúpeľného mesta zaznamenali účasť slávnej zakladateľskej rodiny kúpeľov Winterovcov na prezidentských voľbách. Herci dvoch ochotníckych súborov v dobových kostýmoch zo začiatku minulého storočia využili prestávku medzi vystúpeniami a prišli si uplatniť voličské právo.

Účinkujú na dvoch sobotných zážitkových potulkách Piešťany podľa Wintera. Nimi otvára Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj tretí ročník prechádzok po miestach, spätých najmä s osobnosťou Ľudovíta Wintera, ktorý stojí za zlatou érou kúpeľov. Má niekoľko zastávok a na každej herci trnavských ochotníckych divadiel Etapy a Divadla z malého Ríma približujú diely Winterovho života. "Je o ne stále veľký záujem," povedal pre TASR Martin Palkovič z KOCR.

Voličský hlas takto odovzdal aj samotný Ľudovít Winter v podaní Milana Hoďu. Herec, pochádzajúci z Partizánskeho si ako všetci ostatní vybavil voličský preukaz, pretože vedel, že v čase volieb nebude v mieste trvalého bydliska. Rovnako ako Barbora Martišková, prechodne bývajúca v Trnave. "Uvedomujem si, že hlas každého občana je dôležitý. Neodpustila by som si, keby som svoj hlas neuplatnila. Okrem toho, pri mojom povolaní kultúrneho pracovníka nikdy neviem, kde budem počas volieb," povedala.

Hoďa doplnil, že voľbu v hereckých kostýmoch videl zároveň ako dobrú propagáciu samotných volieb. "Slovensko má stále nízku voličskú účasť, toto sa mi zdalo byť ako dobrá cesta na zatraktívnenie. Prečo neurobiť voľbám reklamu aj takto," dodal.